De reden waarom ik aan de " 24 uur Samen tegen Kanker" wandel estafette meewerk, als coordinator op het veld en de loop is;
Ik ben een proefpersoon
In juni 2019 werd ik met spoed in het ziekenhuis, Arnhem opgenomen en kreeg daar de diagnose darmkanker met uitzaaiing op de lever. De tumor werd de volgende dag al uit mijn darmen verwijderd maar voor de uitzaaiÏng op de lever werd ik doorverwezen naar Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede.
Ik kwam namelijk in aanmerking voor deelname aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Bij dit onderzoek werd de uitzaaiïng op de lever niet weggesneden maar verhit. Daarbij werd er een naald in de tumor geplaatst die warmte afgeeft en zo de tumor vernietigt. Deze behandeling werd/wordt uitgevoerd door een interventieradioloog. Ik werd dus een proefpersoon.
De behandeling was succesvol verlopen en de volgende dag liep ik gewoon het ziekenhuis al uit om naar huis te gaan.
Helaas werd er in februari 2021 wederom een uitzaaiïng op mijn lever geconstateerd. Ook deze uitzaaiing is door middel van een beeld gestuurde behandeling “Percutane Ablatie” verwijderd. Net als de vorige behandeling vond deze plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede en werd wederom uitgevoerd door interventieradioloog Arjen Diederik en zijn team.
Van deze interventie werd (met mijn toestemming) een filmpje gemaakt dat nu gebruikt wordt om mensen voor te lichten.
https://youtu.be/baF8sCYlpkA Percutane ablatie lever - YouTube
Ben zo dankbaar dat ik aanmerking kwam voor deze behandeling en nog steeds onder de indruk van de manier waarop.
Ben nog steeds onder goede controle
Na deze behandelingen, hoe goed ook, ben je er nog niet, dan gaat het in je hoofd spelen, dan komt het besef.
Nu ben ik geen prater, ik los het zelf wel op, dacht ik, totdat het Braamhuis op mijn pad kwam, een inloophuis.
Inloophuizen
Inloophuizen, zijn huizen waarvan de deuren open staan voor mensen met kanker of die er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Je moet verder, maar je hoeft het niet alleen te doen.
Inloophuizen richten zich niet op de medische kant van kanker, maar focussen op het kwaliteit van leven. Men kan er deelnemen aan ontspannende, creatieve of informatieve activiteiten maar ook gewoon voor een bakje koffie en een gesprek met één van de gast vrouwen/heren.
Wat ik al zei, ik ben geen prater maar nu wel vrijwilliger in het Braamhuis. Ik verzorg de PR en begeleid de schildersclub, wat super leuk is. En zonder dat je het in gaten hebt praat je toch. Hier word je begrepen !
Inloophuizen zijn nagenoeg volledig afhankelijk van de steun van sponsoren, donateurs en vrijwilligers, daarom is deze "24 uur samen tegen kanker" estafette loop zo belangrijk. Op deze manier dragen we ook hier een stukje bij.
Het doel is dus om geld op te halen voor onderzoek kanker (KWF/KIKA) en voor de inloophuizen, het Braamhuis te Zevenaar en het Toon Hermans Huis, Arnhem.
HELPEN JULLIE MEE
In 2016 en 2018 is onder de naam Samenloop voor Hoop de Liemers samen met KWF-Kankerbestrijding een 24 uurs evenement georganiseerd. Het evenement stond in het teken van “beleven, meeleven en doorleven”. Op 19 juni 2023 is de Stichting Goede Doelen de Liemers e.o. opgericht om nieuw initiatief te starten om geld in te kunnen zamelen en een bijdrage te kunnen leveren met betrekking tot de ziekte kanker. Wij doen dit graag samen met jou tijdens het evenement: 24 uur Samen tegen Kanker!
Delen